به گزارش پايگاه خبري پيرغار به نقل از ايسنا: اين کارگروه که مسووليت آن بر عهده دادستان کل کشور است، نمايندگاني از وزارتخانههاي آموزش و پرورش، ارتباطات و فن آوري اطلاعات، اطلاعات، دادگستري، علوم تحقيقات و فنآوري، فرهنگ و ارشاد اسلامي، سازمانهاي تبليغات اسلامي، صدا و سيما، فرمانده نيروي انتظامي، يک نفر خبره در فن آوري اطلاعات و ارتباطات به انتخاب کميسيون صنايع و معادن مجلس شوراي اسلامي، يک نفر نماينده مجلس شوراي اسلامي به انتخاب کميسيون حقوق قضايي و تاييد مجلس شوراي اسلامي داشته و به تصميم گيري درباره فيلتر يا رفع فيلتر سايتها ميپردازد.
البته ذکر اين نکته هم ضروري است که روز چهارشنبه هفته گذشته دبير شوراي عالي فضاي مجازي در نشستي مطبوعاتي اين گونه اعلام کرده است که در آينده نزديک سياستگذاريهاي کلان در حوزه فيلترينگ به اين شورا محول خواهد شد.
هرزهنگاريهاي جنسي، ترويج خشونت و فساد، خريد و فروش مواد مخدر و زيانبار، اشاعه اطلاعات خصوصي افراد و سازمانها و موارد مشابه، ضرورت کنترل محتواي وب را ناگزير ساخته است، ولي اين کنترل و نظارت بر انتشار اطلاعات در جوامع مختلف و بر حسب خط مشيهاي سياسي و فرهنگي هر جامعه نمودهاي متفاوتي داشته و درنهايت هر يک از کشورهاي جهان بر اساس صلاحديد خود با شدت و ضعفهاي مختلف اين بحث را دنبال ميکنند.
عمده دلايل فيلتر کردن اينترنت در کشورهاي مختلف را ميتوان در چهار تقسيم بندي کلي گنجاند: "مسائل سياسي"، "مسائل اجتماعي"، " مسائل امنيتي" و "مسائل اخلاقي" و آنچه باعث تفاوت مبنايي هر کشور براي فيلترينگ ميشود، ارزشهاي بنيادين مورد توجه در هر مقوله در آن کشورها است.
کشورهايي مانند سوئد، فرانسه و آلمان در قاره اروپا و کشورهايي مانند هند، عربستان، کره جنوبي، مالزي و در مجموع آسيا به عنوان بزرگترين قاره دنيا و نيز کانادا داراي گستردهترين ميزان تنوع فيلترينگ هستند.
مدير عامل مجمع فعالان فضاي مجازي انقلاب اسلامي (فرا) نيز در پاسخ به اين سوال که چند درصد از سايتها به دليل مسائل اخلاقي مورد فيلتر قرار گرفتهاند در اين باره گفته بود: براوردهاي بنده بر اساس ارزيابيهاي کارشناسان اين است که بيش از ?? درصد از سايتهاي فيلتر شده حاوي مطالب غيراخلاقي و مستهجن بودهاند که بخش عمدهاي از اين سايتها در خارج از کشور طراحي و مديريت شده است و درواقع ميتوان گفت که درصد بسيار کمي از سايتهاي فيلتر شده سايتهاي داخلي هستند.